Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Акциите на европейските доставчици на чипове за Huawei се сринаха

Повечето от тях отказват да коментират темата, очаквайки развитието на случая

Акциите на европейските доставчици на чипове за Huawei се сринаха

Снимка: Pixabay

Цените на книжата на европейските производители на чипове – от STMicroelectronics до Infineon Technologies, се понижиха в началото на търговията днес в резултат от решението на САЩ да забрани доставките към Huawei Technologies – ход, който продължава да оказва влияние върху световните пазари, предава Bloomberg.

Акциите на STMicro понижиха стойността си с 8,4% в Париж, а тези на Infineon – с 5,3% във Франкфурт. Huawei генерира 2,35% от приходите от продажби на STMicro и 1,3% от тези на Infineon, сочат данни, събрани от Bloomberg.

Още по темата
Infineon е спряла доставки към Huawei, писа Nikkei Asian Review, позовавайки се на двама източници, запознати с въпроса. Не е ясно дали германският производител на чипове ще поднови бизнеса си с Huawei, след като изясни правните си проблеми тази седмица, допълва един от източниците на Nikkei.

NXP Semiconductors, която се търгува в Ню Йорк и генерира 1,6% ит продажбите си от Huawei, твърди, че има политика, която да гарантира, че отговаря на законите и търговските правила.

„Това важи и за доставките до Huawei, доколкото доставките са покрити от американската заповед“, обяви компанията днес, но отказа да даде повече подробности. Infineon не е отговорила веднага на запитването за коментар, докато STMicro е отказала да даде изявление.

Huawei е най-големият доставчик на мрежово оборудване в света и е вторият по големина производител на смартфони.

Мениджъри в редица производители на чипове, включително Intel, Qualcomm, Xilinx и Broadcom, са заявили на служителите си, че вече няма да извършват доставки до Huawei до второ нареждане, твърдят източници, запознати с въпроса.

Китайската компания твърди, че има запаси от чипове и други жизненоважни компоненти, за да поддържа бизнеса си поне още три месеца. Тя се е подготвяла за случилото се още от средата на 2018 г., съхранявайки компонентите, като същевременно е работила по собствени чипове, твърдят източници, запознати с въпроса.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Хардуер
Да превърнем коботите в приятел